Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Kako naša obavijest o privatnosti podataka utječe na Vas?

Privatnost je važna

Znamo da je privatnost podataka danas najvažnije pitanje i želimo da uživate u Vašoj interakciji s nama, znajući kako cijenimo i štitimo Vaše osobne podatke.

U ovom tekstu ćemo Vam objasniti kako obrađujemo Vaše osobne podatke, svrhe u koje ih obrađujemo i koje su Vaše koristi od toga. Također ćete saznati koja su Vaša prava i kako nas možete kontaktirati.

Naravno, ako želite više detalja, dobiti ćete pristup cjelovitoj Obavijesti o privatnosti podataka ovdje.

Ažuriranje ove obavijesti o privatnosti

S obzirom na to da se poslovanje i tehnologija razvijaju, možda ćemo morati mijenjati ovu Obavijest o privatnosti podataka. Potrebno je redovno čitati ovu Obavijest o privatnosti podataka kako biste bili sigurni da ste obaviješteni o tome kako Proprium koristi Vaše osobne podatke.

Mlađi ste od 16 godina?

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo Vas pričekajte da postanete malo stariji kako biste stupili u kontakt sa nama ili zamolite roditelja ili staratelja da nas kontaktiraju! Ne možemo sakupljati i koristiti Vaše osobne podatke bez njihove suglasnosti.

Koje podatke prikupljamo?

 • Osobne podatke koje nam pružate, npr. prijavite se na našoj web stranici, obratite nam se, pružite povratne informacije, popunite obrazac, pošaljete nam e-mail, pozovete nas, podijelite sadržaj na Proprium web stranici ili javno dijelite informacije o Propriumu na društvenim medijima.
 • Podatke koje kreiramo (npr. podatke koji se prikupljaju automatski kada pristupate našoj web stranici, npr. IP adresa, ID uređaj, koji preglednik koristite ili kako surađujete sa Proprium web stranicom prije ili poslije otvaranja Proprium naloga. Za više informacija o ovim tehnologijama možete vidjeti našu Obavijest o kolačićima.
 • Podatke prikupljene iz drugih legitimnih izvora kao što su Proprium promotivni partneri, iz javnih izvora, podaci iz Vaše interakcije s našim oglašavanjem ili osobni podaci koji su dio Vašeg profila na društvenoj mreži i koje ste nam stavili na raspolaganje.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Zašto obrađujemo Vaše osobne podatke?

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo komunicirali s Vama, realizirali Vaše zahtjeve za našim uslugama, odgovorili na Vaša pitanja i dostavili Vam podatke o Propriumu i našim uslugama. Također obrađujemo Vaše osobne podatke jer nam to pomaže u poštivanju zakona ili prenošenju bilo kojeg relevantnog dijela našeg poslovanja, upravljanju našim sustavima i financijama, provođenju istraga i ostvarivanju zakonskih prava. Vaše podatke kombiniramo iz svih izvora za koje ste nam dali pristup kako bismo Vas bolje razumjeli te da Vaše cjelokupno iskustvo s Propriumom bude uspješnije.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Tko može pristupiti Vašim osobnim podacima i zašto?

Ograničavamo otkrivanje Vaših osobnih podataka drugima, ali moramo otkriti Vaše podatke u određenim slučajevima i uglavnom sljedećim primateljima:

 • Društvima u okviru Propriuma, gdje su potrebni za naše legitimne interese ili uz Vašu suglasnost;
 • Trećim stranama koje smo angažirali da pružaju usluge kao što su administracija Proprium web stranice i usluga (na primjer karakteristike, programi i promocije) koje su Vam na raspolaganju, uz odgovarajuću zaštitu;
 • Odgovarajućim javnim agencijama i organima vlasti, ako to bude potrebno prema zakonu ili legitimnom poslovnom interesu.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Prijenos Vaših osobnih podataka

Možemo obraditi Vaše osobne podatke izvan zemlje u kojoj se nalazite uključujući zemlje izvan europskog ekonomskog područja za svrhe navedene u ovoj obavijesti. Kada prenosimo Vaše osobne podatke u druge zemlje, poduzimamo razumne korake kako bismo osigurali poštivanje važećih zakona.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Koja su Vaša prava nad Vašim osobnim podacima?

Kad god Vas zamolimo da nam dostavite bilo kakve osobne podatke, bit ćete obaviješteni zašto su nam potrebni i kako ćemo ih koristiti. Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo u svrhe navedene u našoj obavijesti o privatnosti podataka ili u bilo koje druge daljnje namjene o kojima ste obaviješteni prije nego što počne obrada. Ako odlučite ne dostaviti Osobne podatke kada Vas zamolimo za iste, to može ograničiti usluge koje Vam nudimo.

Ako dijelite osobne podatke s nama, imate pravo da
1. Zatražite pristup (tj. da nas pitate koje podatke imamo o Vama i dobijete kopiju),
2. Tražite izmjene ili
3. Da podaci budu izbrisani.

Sve navedeno možete zatražiti slanjem elektroničke pošte na: info@proprium.hr

 • Također možete odbiti marketinške obavijesti
  Klikom na link za odjavu koji je naveden u svakom e-mailu koji primite;
 • Kolačićima i sličnim tehnologijama možete upravljati pomoću alata za namještanje Kolačića
 • Možete se protiviti obradi Vaših osobnih podataka u određenim okolnostima.

Možete podnijeti žalbu

 • Ako ste zabrinuti zbog eventualnog ometanja Vaše privatnosti ili zloupotrebe Vaših osobnih podataka s naše strane, kontaktirajte nas i podnesite žalbu. Nadamo se da ćemo Vam moći odgovoriti na pitanja o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke. Međutim, ako imate neriješena pitanja, također se imate pravo žaliti nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Sigurnost podataka i njihovo zadržavanje

Koristimo niz mjera kako bi Vaši osobni podaci bili povjerljivi i sigurni, uključujući i ograničavanje pristupa Vašim osobnim podacima na osnovu djelokruga rada i potrebe za poštovanjem odgovarajućih standarda sigurnosti za zaštitu podataka.

Poduzimamo sve razumne korake kako bismo osigurali da se Vaši osobni podaci obrađuju u najkraćem roku koji je potreban u vezi sa:
1. Ciljevima navedenim u ovoj Obavijesti o privatnosti podataka;
2. Svim dodatnim svrhama o kojima ste obaviješteni na vrijeme ili prije vremena prikupljanja relevantnih osobnih podataka ili početka relevantne obrade; ili
3. Kako to zahtjeva ili dopušta važeći zakon; i nakon toga, tijekom trajanja bilo kojeg perioda zastarijevanja. Ukratko, kada Vaši osobni podaci više ne budu potrebni, mi ćemo ih uništiti ili izbrisati na siguran način.

Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Kontaktirajte nas

PROPRIUM, obrt za edukaciju, savjetovanje i usluge, Vukovarska cesta 144, 31000 Osijek postupa kao “voditelj” Vaših osobnih podataka koji se obrađuju prema ovoj Obavijesti o privatnosti podataka ili u vezi sa njim. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentare u vezi s ovom Obaviješću o privatnosti podataka ili praksama obrta Proprium o prikupljanju i obradi osobnih podataka, obratite nam se na:

Broj telefona +385992208338
E-mail: info@proprium.hr
Sjedište: Vukovarska cesta 144, 31000 Osijek