Održan 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Izvor: Hrvatski tamburaški savez u Osijeku

Autor članka: Proprium

10.26.2020

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizirao je 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada 2020., u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticanje i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske. 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe posvećen je 10. godišnjici smrti Julija Njikoša, utemeljitelja Festivala.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, i ovaj festival imao je izmjene u svojoj izvedbi. Nastupi orkestara održani su u revijalnom izdanju bez stručnog povjerenstva koji bi ocjenjivao izvedbe orkestara. Također, program nije bio otvoren za publiku. Tijekom vikenda za prijavljene orkestre je organizirano profesionalno audiovizualno snimanje u prostoru Doma Željezničara u Osijeku. Pridržavajući se svih epidemioloških mjera zaštite u virusa COVID-19, svaki orkestar je nastupio prema unaprijed određenom rasporedu i nastupi su izvedeni uz nošenje zaštitnih maski. Publika će u njihovim izvedbama moći uživati putem snimaka na YouTube kanalu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Iznimno smo ponosni što smo i ove godine sudjelovali na Festivalu i veselimo se budućoj suradnji. Fotografije s 43. Međunarodnog festivala možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

 

Izvor: Tomislav Lichtenthal

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Shares