Hrvatski tamburaški savez u Osijeku: 42. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku zajedno s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom te Slavonskim tamburaškim društvom „Pajo Kolarić“ organizirao je 42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe od 30. svibnja do 2. lipnja 2019. godine u četiri slavonska grada – Osijeku, Našicama, Vukovaru i Đakovu. Proprium je u organizaciju bio uključen kroz promociju festivala na društvenim mrežama i najavu festivala u medijima te kroz objavljivanje sadržaja uživo tijekom održavanja festivala.

Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticaj i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Krešimir Račić, predsjedik Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku
Tamburaški orkestar KUD-a "Dragutin Domjanić"
Tamburaški sastav KUD-a "Seljačka Sloga" Greda Sunjska

Tijekom četiri večeri, u natjecateljskom i revijalnom programu, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavila su se 23 tamburaška orkestra i komorna ansambla s preko 500 glazbenica i glazbenika tamburaške glazbe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Svoje tamburaško umijeće pokazali su izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak 8 praizvedbi.

Prvog dana, 30. svibnja, festival se održao u Osijeku u dvorani Vikarijata, a potom se 31. svibnja preselio u Koncertnu dvoranu OGŠ Kontesa Dora u Našicama. Nakon toga je 1. lipnja središte održavanja festivala bio Hrvatski dom Vukovar u Vukovaru te se festival zaključio 2. lipnja u Centru za kulturu u Đakovu. 

 

ZAPOČNIMO SURADNJU NA VAŠIM IDEJAMA:

Javite nam se s kratkim upitom i povratno ćemo se javiti za poziv, sastanak ili online upoznavanje kako bismo Vam pomogli riješiti izazov s kojim se suočavate.

Radujemo se Vašim porukama i upitima. 

15 + 7 =

Pin It on Pinterest