Propriumovke: Osvrt na 2018. godinu

Proprium.

Autor članka: Proprium

12.30.2018

Krajem godine svi, neki svjesno, a neki nesvjesno nastoje evaluirati i sagledati proteklu godinu i što su postigli. Ovim putem se želimo osvrnuti na 2018. godinu unutar Propriuma kao tim. Osvrt vam donosimo sve tri i nadamo se da ćete uživati u čitanju u jednakoj mjeri u kojoj smo mi uživale u provedbi tijekom godine.

Prošle godine u ovo vrijeme, Proprium je bio jedna široko razrađena ideja, no još nije ugledao svjetlo dana, sve do 1. travnja 2018. Taj dan je označio prvi dan našeg poslovanja i bio je uzbudljiv jer je konačno ideja bila dostupna javnosti. Vrlo brzo nakon početka rada, stigao nam je poziv za prvu suradnju, a više detalja se krije u našim odgovorima, stoga nastavite čitati.

Sama prilagodba jedne na drugu nije dugo trajala jer smo se poznavale, a niti prilagodba na sam posao. Sve što u Propriumu radimo dio je naše struke stoga se ne bojimo izazova. Mnogo se toga dogodilo u proteklih nekoliko mjeseci postojanja. Posjetile smo mnoge konferencije, edukacije i predavanja koje su obuhvaćale razne teme. Izdvajamo post koji govori o tome stoga savjetujemo da bacite oko. Pisale smo o cjeloživotnom učenju i isticale koliko je važno nikad ne prestati biti znatiželjan i učiti.

Diana, Maja i Laura (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr

Još jedan važan događaj koji je obilježio 2018. godinu je partnerstvo u “Women in Adria”. Točnije, postali smo biznis partneri, a Laura je dala zanimljiv intervju na što smo zaista ponosni. Ujedno koristimo priliku podsjetiti na intervju te istaknuti kako je i Glas Slavonije medijski popratio naš Proprium.  Sretni samo što i lokalni list prati naš rad,a o čemu je bilo riječi u članku, pročitajte ovdje.

Želimo se zahvaliti našim suradnicima, klijentima, dobavljačima i čitateljima bloga na lijepim komentare i kvalitetnim suradnjama koje su se ostvarile tijekom ove godine! Radujemo se nastavku u 2019. godini. U daljnjem tekstu možete vidjeti intervju koji smo provele zajedno kako bismo vam što bolje dočarali naš osvrt na 2018. godinu.

Što znači otvaranje Propriuma za tebe, a što za potencijalne klijente u smislu rješavanja njihovih problema?

Laura: Proprium za potencijalne klijente znači dodatni tim koji pruža mogućnost olakšavanja njihovih svakodnevnih obveza te novi pristup njihovim aktivnostima unutar kojih možemo surađivati kako bi one bile što vidljivije, efikasnije i inovativne. Putem našeg rada želimo pružiti mogućnost njihovog ostvarivanja u područjima u kojima su najbolji i preuzimanjem dijela zadataka na nas, dati im više vremena da se bave tim područjima. Zato smo fokusirani na kreativne i kulturne industrije i sam slogan Propriuma jasno govori da “koordiniramo kreativnost”. Za mene Proprium znači ostvarenje ideja koje sam pripremala više od devet godina putem formalnog i neformalnog obrazovanja te svih aktivnosti kojima sam se bavila. Iznimno sam sretna što imamo priliku svaki dan formirati radni dan na način koji nam pruža mogućnost dinamičnog rada i fleksibilnosti.

Ženska osoba sjedi na kauču (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr 

Zašto je digitalni marketing bitan i na koji način smatraš da najviše učiš unutar ovog područja?

Diana: Već smo više puta u našim blog postovima naglašavali važnost marketinga općenito, ali i digitalnog marketinga za poslovanje bilo kojeg oblika poslovanja. Jako je važno da se organizacija/tvrtka oglašava na društvenim mrežama i da ima web stranicu. To je temelj koji bi trebao postojati, a minimum je barem jedna društvena mreža, ovisno o ciljanoj skupini prema kojoj organizacija naginje.

Što je najuzbudljiviji dio suradnje na događajima?

Maja: Po meni, najuzbudljiviji dio suradnje na događajima ili općenito su upravo klijenti. Iako svim klijentima pristupamo na jednak način, svaka suradnja je potpuno drukčija. Svaki klijent ima svoje ciljeve, način razmišljanja i svoju viziju naše usluge. Prije svakog sastanka razgovaramo kakva su nam očekivanja i što želimo postići, no nerijetko klijent dođe s jasnom vizijom, ali ju ne zna realizirati tj., ne zna odakle bi krenuo i kako bi realizirao ideju. Tada dolazimo do zajedničkog kompromisa, jer upravo iz tog razloga radimo što radimo. Na nama je da realiziramo ideje i želje.

Što je ključno znanje i iskustvo koje si dobila unutar Propriuma tijekom ove godine?

Maja: Ključno znanje i iskustvo koje sam dobila unutar Propriuma je nemjerljivo. Nakon fakulteta, teško je staviti svoje znanje u nekakve parametre i reći koliko zapravo znanja posjeduješ. U Proprium sam došla nesigurna, ne znajući što mogu i koliko mogu. Već nakon prvog mjeseca opustila sam se, počela raditi i učiti. Diana mi je pomogla u radu u različitim aplikacijama i programima. Iako se prije Propriuma, nismo poznavale, mogu reći da je vrijedna radnica, pristojna djevojka i odlična prijateljica. Kada vidite Lauru, jasno vam je da je šefica. Ozbiljna je, profesionalna i iskusna. Laura me naučila puno toga, a ona je tip osobe, prijateljice i šefice koja će vam izaći u susret po stoti put, što mi svakako nastojimo uzvratiti. Više ne brojim situacije kada sam u nevjerici promatrala i slušala koliko je njezino znanje i koliko se brzo može snaći u neočekivanim situacijama. Sviđa mi se što smo (kao i naše usluge i klijenti) potpuno različite. Od nas tri, jedna je ozbiljna i profesionalna, druga je opuštenija i fleksibilna dok je treća na zlatnoj sredini i neutralna. Upravo tako se rađaju najbolje ideje, usluge i kroje uspješni rezultati.

Diana: Dosta toga što sam u Proprium “donijela” bile su vještine koje sam već imala i koje sam stekla tijekom volontiranja. Ključno znanje su definitivno svi pročitani članci o marketingu kao i svi napisani blog postovi, a osim tog formalnog znanja, ono bitnije bilo je kako se naći u novim situacijama i s novim ljudima, s obzirom na to da smo ih upoznale dosta u posljednjih nekoliko mjeseci. Također, slijedeći kolegicu Maju, voljela bih spomenuti međusobne odnose, koje smatram bitnijima od plaće u današnje vrijeme. Svi novci svijeta neće pomoći ako su odnosi tijekom radnog vremena loši. Maja i Laura svakako utječu na osjećaj opuštenosti jer svakog dana učimo jedna od druge iako smo tri potpuno različite osobnosti.

Ženska osoba sjedi u fotelji (izvor: Proprium)

Izvor. www.proprium.hr

Laura: Dobila sam mogućnost primjene svog znanja i izazov vođenja tima s kojim provodim osam sati svaki dan, s čime se dosad nisam susrela s obzirom na to da sam vodila volonterske timove gdje nismo provodili toliko puno vremena zajedno. Naučila sam kako se nositi s vlastitim očekivanjima i držati ravnotežu s potrebama radnog mjesta. Zadovoljna sam što sam poboljšala vještine delegiranja zadataka i što smo zajedno u Propriumu usmjereni na kvalitetnu organizacijsku kulturu. Najviše lekcija sam dobila iz početničkih koraka poduzetništva za koje vjerujem da nisu gotove i cijenim svaki dan jer nije isti. Proprium je utjecao na poboljšanje mojih vještina i privatno i profesionalno i zahvalna sam svojim najbližima jer su me podržali pri ulasku u poduzetništvo koje je donijelo ove lijepe i drage uspomene o kojima imate priliku čitati u ovom osvrtu.

Čemu se raduješ u 2019.?

Maja: U 2019. godini se radujem novim izazovima, suradnjama i klijentima. Kad se vratimo s godišnjeg odmora punih baterija, počinjemo s novom strategijom. Nju smo već pripremili poučeni iskustvom u ovoj godini. Zanima me što nas čeka u novoj godini, kakve klijente ćemo dobiti i kakve suradnje ćemo dogovoriti. Štogod bude bilo, mi smo spremne naći rješenje i nastaviti s uspješnim radom.

Ženska osoba sjedi u fotelji (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr

Diana: Zvučat će kao klasičan odgovor, ali veselim se novim suradnjama i poslovima kojih će, sigurna sam, biti još dosta tijekom iduće godine. Najviše se veselim realizaciji projekata na kojima smo suradnju dogovorile u ovoj godini. Svatko tko je imalo upoznat s organizacijom bilo kojeg većeg događaja, zna da taj proces zna potrajati i po nekoliko mjeseci. Stoga smatram da mogu govoriti u svoje osobno ime i u ime svojih kolegica i reći da, iako znamo da će biti naporno, veselimo se vidjeti plodove svog rada u idućoj godini.

Laura: Veselim se nastavku dogovora koje smo postigli i novim projektima koje smo osmislile. Nakon više od 8 mjeseci rada, imam jasniju sliku Propriuma nego što sam imala prošle godine u ovo vrijeme i vjerujem da će naš timski trud učiniti sve što planiramo još kvalitetnijim i efikasnijim.


Proprium tim vam želi ugodne i kvalitetno provedene blagdane s najbližima te uspješnu novu 2019. godinu!

Radujemo se novim suradnjama i pozivamo vas da nam se javite s vašim upitima kako bismo dogovorili sastanak početkom godine.

Čestitka (izvor: Propium)

Izvor: www.proprium.hr

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Shares