1 Comment

 1. Igor
  05/09/2019 @ 20:29

  Quote: “Nedostatci rada kao freelancera se odnose na nesigurnost vezanu uz pronalazak klijenata i projekata, loše raspolaganje slobodnim vremenom i odgovornost za svoj rad.”

  Ovo ne može biti bliže istini. Paradoks čitavog koncepta jest taj da je najveći problem većini freelancera nedostatak jedne osobe zbog koje je svaki pro freelancer i postao pro freelancer, a to je šef. Više nema šefa koji vam diše za vratom i tjera vas da radite. Nema šefa koji osigurava poslove. Nema šefa koji vas šalje na seminare i daljnje stručno usavršavanje.

  Ali s druge strane, nema više šefa koji će vam zagorčavati život i organizirati vam svaku minutu vašeg vremena. Kao pro freelancer, ustajete kad hoćete, radite kada i koliko hoćete i zarađujete koliko hoćete. Jedino što morate postati, barem u neku ruku, jest baš taj čangrizavi šef sa svim svojim bubicama 🙂

  Međutim, jednom kada se izađe iz mentaliteta “zaposlenika” i usvoji onaj “poslodavca,” počinjete uživati u nevjerovatnoj slobodi i fleksibilnosti koju vam nudi jedino freelancing od svih mogućih zanimanja. Tada postajete zaista slobodni i maksimalno opušteni.
  Evo, primjerice, ja osobno nisam namjestio alarm da me budi ujutro već godinama.
  Nakon svih ovih godina, već sam zaboravio kako je to ujutro ustati iz kreveta i ići na posao.
  Ponekad zapalim jednu na prozoru rano ujutro i promatram ljude koji žure na svoje poslove kroz tešku kišu ili hladnoću i to me uvijek podsjeti da sam donio pravu odluku kad sam se odlučio za profesionalnu freelance karijeru. I upravo taj osjećaj ne možete platiti svim novcima ovog svijeta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *