Što znači “Proprium koordinira kreativnost”?

Cvijet u uredu

Autor članka: Maja Bogdan

Maja je uz kulturne događaje volontirala i na sportskim te putem prethodnih iskustava u radu s klijentima naučila kako primijeniti asertivnu komunikaciju i pravilno planirati. Njezin talent je razumjeti pojedinca i pristupiti s prijedlogom koji rješava njegov izazov ili izazov organizacije.

05.15.2018

Svakodnevno se susrećemo s pojmom „koordinacija“, ali u ovom slučaju, izraz može biti nejasan. U ovom blog postu ćemo vam ukratko objasniti što znači da koordiniramo kreativnost, a ako imate još pitanja ili nedoumica, javite nam se pa ćemo porazgovarati. 

Koordinacija (lat. coordinatio), znači usklađivanje, prilagođavanje nekomu ili međusobna usklađenost.  Isto tako, ona znači uzajamnu povezanost pojmova koji imaju zajednički cilj. Tako smo došli do našeg slogana “koordiniramo kreativnost”. 

Ženska osoba piše na papir (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr

Koordinacija obuhvaća profesionalnu i poslovnu pomoć organizacijama i pojedincima. Ona usmjerava i oblikuje poslovanje, pružajući smjernice i operativnu pomoć oko strategijskih i operativnih procesa unutar kreativnih i kulturnih industrija. Za početak, želimo razvijati kreativne i kulturne industrije, tako što ćemo ih poticati i pokušati implementirati u organizacije. Cilj nam je pružiti pomoć pojedincima i njihovim organizacijama, organizirati i voditi menadžment procese. Naša prednost u pružanju usluge koordinacije je savjetovanje i konzultiranje koje pojedinac dobije na jednostavan i pristupačan način, iz prve ruke temeljene na iskustvu i znanju.
 
Dvije ženske osobe gledaju na mobitel (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr

Koordinacija se dijeli na savjetovanje, informiranje, konzultiranje, koordinaciju resursa, menadžment procese i digitalni marketing. Navedene se usluge čine jako slične, ali ima velikih razlika. Informiranje je pružanje informacija pojedincu, u slučaju kada nije upućen u nove tehnologije, pravila i slično. Savjetovanje se odvija kada nam se pojedinac požali da je „zaglavio“ u organizaciji, ne zna na koji način riješiti određeni problem, ne zna odakle krenuti i na koji način. Proprium mu tada daje konkretne savjete što bi bilo najbolje za njega i/ili organizaciju. Konzultiranje je slično, ali događa se kada nam pojedinac dođe sa unaprijed smišljenim planom kako će nešto izvesti ili kako će se nešto dogoditi u organizaciji, ali nema stručne osobe koju može kontaktirati kako bi bio siguran u svoje odluke. Koordinacija resursa je širok pojam, obuhvaća planiranje, organiziranje, vođenje i kontrolu svih djelatnosti u organizaciji (zaposlenici, resursi, poštivanje rokova). Davanje smjernica iz menadžmenta procesa značilo bi podučavanje osnova i napredniji menadžment. 

Što se tiče digitalnog marketinga, cilj nam je upoznati pojedince s terminima digitalizacijedruštvenim mrežama i njihovim vođenjem. Klijent u svim navedem aktivnostima mora imati jasno postavljenu viziju što želi kao krajnji rezultat, a na nama je da se to realizira. Suradnjom s nama, pojedinac štedi novac i vrijeme, dobije brza i kvalitetna rješenja. Najjednostavnije rečeno, koordinacija je usluga u kojoj mi obavljamo dio posla umjesto vas. 

Računalo s Proprium logom i u pozadini Proprium banner (izvor: Proprium)

Izvor: www.proprium.hr

Pojedincima u organizacijama će koordinacija biti vrlo korisna, jer im primjerom pokazujemo kako se određeni dio obavlja. Nemjerljivo je koliko bi vremena izgubio kada bi sam tražio literaturu i iščitavao. Mi ćemo pružiti kratke i konkretne smjernice i primjerom pokazati, objasniti zašto, odgovoriti na pitanja kako bi pojedinac ubuduće mogao raditi sam. Nama je posebni izazov pružati vam uslugu koordinacije, jer se prilagođavamo vašem poslovanju i organizaciji te smo odgovorni za određeni dio. Unutar koordinacije se olakšava svakodnevni posao i naše suradnike možemo savjetovati kako izraditi primjerice prodajni ili strateški plan koji im je neophodan, a iziskuje mnogo vremena i novca.

Jeste li ikad „zapeli“ u poslovanju? Kako ste se snašli, jeste li tražili pomoć?  

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Organizacija - od ideje do realizacije uz pomoć Propriuma - Proprium - […] mogli posvetiti dijelovima organizacije koju oni smatraju zanimljivijom. O edukaciji i koordinaciji više pronađite u Majinim blog postovima, a u nastavku…
  2. Proprium - Tri razloga zašto nam se trebate javiti - Edukacija - […] blog postu možete pročitati više o Propriumu. Usluge smo podijelili u tri kategorije: edukacija, koordinacija i organizacija. Nama je…
  3. Spoj tri vrste usluge s ciljem koordinacije kreativnosti - Proprium - […] Što znači „Proprium koordinira“? […]

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Shares